Un excursionista mort i la seva acompanyant ferida greu després de patir una caiguda al Puigmal, en el terme de Queralbs. Aquest és el balanç del rescat de muntanya que els Bombers van haver de realitzar dijous el matí. Una persona que feia la ruta entre Núria i el ?Puig?mal es va adonar que hi havia hagut un accident al Puigmal i que hi havia una parella ferida.

L'accident, però, s'havia produït el dia abans i quan hi van arribar els equips de rescat, ja era massa tard. L'home, un veí de Castellbisbal de 51 anys estava mort després d'haver caigut muntanya avall. La seva parella, de 53 anys, presentava fractures i va ser ingressada en estat greu a l'hospital de Campdevànol.

La parella va començar la ruta entre Núria i el Puigmal el dimecres a la tarda i per causes que es desconeixen, l'home va caure. La dona no va poder alertar de la caiguda de l'excursionista perquè ella també es va precipitar i va perdre el telèfon mòbil. No va ser fins l'endemà, al voltant d'un quart d'onze del matí, quan els Bombers van rebre l'avís d'un rescat de muntanya a la zona de la Vall de Núria, a Queralbs.

Ràpidament es van mobilitzar un helicòpter i dues Unitats del Grup d'Actuacions Especials (GRAE així com també els Mossos d'Esquadra van treballar-hi amb tres patrulles i la Unitat de Muntanya i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM); que hi va enviar l'helicòpter medicalitzat i una ambulància.

Aquesta Setmana Santa ha començat de forma molt negra pel que fa a rescats, ja que hi ha hagut aquest de mortal. En els últims dos anys -2013 i 2014- els Bombers han fet quatre rescats al medi natural durant els dies festius i de fet, reclamen que la gent es conscienciï abans de sortir i prengui les mesures necessàries.