Del 9 a l'11 d'abril, els treballadors dels mercats municipals gironins faran campanya contra el càncer colorectal. La campanya, que està promoguda per l'aecc-Catalunya contra el Càncer Girona, consistirà en un davantal per a promoure la prevenció contra el càncer de còlon i recte i es desenvoluparà als mercats de Girona, Palafrutell, Olot, Palamós, Roses, Salt, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Portbou. Aquesta acció anirà acompanyada de taules i materials informatius per arribar a la població anomenada de risc.

Eines de prevenció

Des de Catalunya contra el Càncer-Girona recorden que la prevenció de la malaltia es desenvolupa en dos nivells.

Per una banda, la prevenció primària que es desenvolupa a l'entorn d'una vida saludable, amb una atenció especial a la dieta i l'exercici físic.

Pel que fa a la prevenció secundària, aquesta se situa a l'entorn de les estratègies de cribatge. El grup de població de risc mitjà són els homes i les dones de més de 50 anys. Es recomana que, a partir d'aquesta edat, es realitzin proves periòdiques per detectar un possible càncer, encara que les persones no presentin símptomes o es trobin aparentment sanes. També han de fer-ho les persones que tenen antecedents familiars amb aquest tipus de càncer. Entre les proves diagnòstiques per a la detecció precoç el càncer de còlon són la prova de detecció de sang a la femta cada un o dos anys.