L'empresariat vol entrar a les escoles, que l'alumnat conegui la seva activitat i que es plantegin una premissa com la següent: "Jo de gran vull ser com tu". Aquest és el lema d'un programa pedagògic que la Federació d'Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) ha ideat i que, amb el suport del Departament d'Ensenyament, comença a ?desenvolupar aquest curs de manera pionera a tot Catalunya.

La prova es fa amb alumnes d'11 i 12 anys de dues escoles de la ciutat de Girona -Migdia i Doctor Masmitjà-, però l'objectiu és estendre el projecte al conjunt de les comarques gironines a partir del curs 2015-2016.

El programa vol que l'alumnat de Primària conegui l'activitat empresarial, cosa que es vol aconseguir mitjançant l'organització de xerrades i de visites escolars a empreses. Ahir, l'empresària Laura Liarte va oferir la primera conferència a l'escola Migdia i, avui, els mateixos alumnes visiten l'empresa Xocolates Torras. La segona xerrada està programada pel 29 d'abril al Doctor Masmitjà i anirà a càrrec de Sílvia Sabrià, de TICK Translations; el dia abans, els escolars visitaran la mateixa indústria.

Tal com es va remarcar durant la presentació del projecte -que té la col·laboració de Teisa-, "la FOEG considera molt important reivindicar la figura de l'empresari i el seu paper clau en la creació de llocs de treball, creixement econòmic i benestar dels territoris". Però això no és tot, ja que darrer l'impuls d'aquesta iniciativa també hi ha la voluntat de "capgirar la percepció actual al voltant de la figura de l'empresari, molt estigmatitzada socialment i poc valorada".

En opinió de la patronal gironina, "ara, més que mai, és del tot necessari reivindicar la seva figura". En resum, amb aquest programa, "la FOEG es proposa que els alumnes coneguin des de petits què és i què es fa en una empresa; què representa ser empresari i quin valor té la seva tasca, tant individualment com l'aportació que representa per a la societat".

Sobre l'elecció de l'alumnat que acaba l'educació Primària perquè participi en aquest projecte, des de la patronal van argumentar que és "una franja d'edat força lliure de prejudicis, amb molta curiositat per aprendre" i, també, perquè es troben en "el millor moment per potenciar les il·lusions i fomentar els valors de l'esforç, perseverança i una actitud emprenedora".

Per poder dur a terme la seva proposta, la FOEG ha comptat amb el vistiplau del Departament d'Ensenyament. Els seus Serveis Territorials van destacar "la importància que la formació empresarial a les escoles contempli ensenyar la medotologia per a poder emprendre". Des del seu punt de vista, també és convenient "acostar la figura de l'empresari i els seus valors als alumnes".

La presentació del projecte es va dur a terme ahir al matí a l'escola Migdia de Girona, de la mà del president de la FOEG, Ernest Plana, i del cap dels Serveis Educatius i Formació dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Pere Costa.