El delegat d'Interior a les comarques gironines, Albert Ballesta assegura que la taxa de criminalitat a la demarcació va caure un 2% l'any passat. Una dada, que al seu parer que demostra "l'efectivitat" dels Mossos d'Esquadra i que constata en xifres "la creixent percepció de seguretat de la ciutadania".

Durant la celebració de la cinquena Diada de la Policia Local de la Jonquera, el delegat d'Interior va assegurar que en els darrers quatre anys s'ha avançat molt en matèria de seguretat en aquesta població fronterera reduint "dràsticament" el nombre de robatoris a camions, lluitant de manera molt efectiva contra el tràfic de drogues i la venda de productes falsificats i aplicant mesures dissuassòries contra la prostitució a les carreteres com l'ordenança municipal que permet multar clients i prostitutes.

Tot i deixar clar que "queda molta feina a fer", Ballesta va assegurar que la Jonquera, malgrat ser "un punt fronterer amb les seves característiques i problemàtiques pròpies", ha aconseguit que la seva taxa de criminalitat "sigui molt similar a la d'altres municipis". Segons Ballesta, una de les eines que poden fer baixar encara més el nombre de delictes a la Jonquera és la instal·lació de càmeres de seguretat als accessos del municipi i al nucli del Pertús. En aquest sentit, va donar "ple suport" a la iniciativa de l'Ajuntament de la Jonquera d'instal·lar-ne quatre en una primera fase recordant que a Girona, Salt o Platja d'Aro, on ja funcionen, "la mesura ha estat molt efectiva". Per la seva banda, l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, va explicar que els concurs per instal·lar les quatre càmeres de seguretat previstes en la primera fase està obert.

Distincions i felicitacions

El Centre Cultural Can Laporta va acollir ahir la celebració de la cinquena Diada de la Policia Local de la Jonquera.

Durant l'acte, que va comptar amb una nodrida representació dels diferents cossos policials que actuen al municipi, també es van entregar distincions individuals i col·lectives tant a agents de la Policia Local del municipi com de la resta de cossos policials presents al territori com la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i els Mossos.

Una de les felicitacions individuals va ser per a l'agent Carmen Cabrera, pels seus 30 anys de servei. També van ser distingides associacions com el Centre Excursionista de la Jonquera, l'assemblea de la Creu Roja al municipi o el Servei Català de Trànsit. De forma anònima, també van ser guardonats tres veïns de la Jonquera per la seva col·laboració en matèria de seguretat ciutadana.

També van rebre una felicitació individual els sis agents que composen el grup de formadors en mobilitat de la Jonquera, que està format per agents de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra de Trànsit de Figueres.