El personal laboral del Departament d'Ensenyament ahir va escollir els seus representants pels propers 4 anys, els quals constituiran el comitè d'empresa encarregat de negociar amb la Conselleria. Dels 13 delegats que l'integren, 5 són de CCOO (3 del col·legi de tècnics i 2 del col·legi d'especialistes), 4 del sindicat de professors de Religió AMRC, 2 de FETE-UGT, 1 d'Ustec·STEs i 1 d'un altre sindicat de religió, Junts.

Un total de 468 treballadors gironins estaven cridats a votar ahir i el 64% va acudir a les urnes -tal com va informar la cap de llista de CCOO, Eva Masmiquel-: 412 del col·legi de tècnics i administratius, que representa educadors de llars d'infants, educadors especials, tècnics d'educació infantil (TEI), tècnics d'integració social (TIS) i docents de Religió-; i 56 del col·legi d'especialistes i personal no qualificat. Després d'una escisió, aquest any, dues candidatures representaven els docents de Religió.

En el mandat anterior, el comitè del personal laboral d'Ensenyament a Girona tenia 17 delegats sindicals, que representaven un cens de 510 treballadors: 9 de CCOO, 7 del col·legi de tècnics i 2 del d'especialistes; 5 d'AMRC; 4 de FETE-UGT; i 1 d'Ustec·STEs. Ara, el nombre de delegats s'ha reduït a 13 degut a les restriccions del Departament d'Ensenyament en la contractació de personal -en la cobertura de baixes o en la no contractació per ocupar places de treballadors que es jubilen-.