Benestar Social i Família ha obert les preinscripcions a un total de 930 places per als 41 camps de treball que s'han organitzat aquest estiu a Catalunya, així com 67 places més per camps de treball organitzats a la resta de l'Estat. A la província de Girona hi ha 12 d'aquests camps de treball, on s'ofereixen 288 places en total.

Els joves d'entre 14 i 29 anys interessats en participar-hi poden fer la seva preinscripció a través del web (www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions/) i tenen temps fins al proper 20 d'abril a la mateixa hora. L'adjudicació de les places es farà mitjançant un sorteig públic davant notari, que tindrà lloc el 22 d'abril a Loteria de Catalunya. A l'hora de fer la preinscripció, cada jove podrà escollir fins a tres preferències, i el sorteig establirà l'opció que finalment s'assignarà.

Els camps de treball consten d'una estada de quinze dies en què es participa desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d'intercanvi cultural. L'allotjament pot ser en cases de colònies, en tendes de campanya, o en instal·lacions habilitades expressament.

A Catalunya s'ofereixen enguany un total de 41 camps de treball, entre els quals destaca l'anomenat Recuperació de la Font d'en Baltasar, que es farà a Canet d'Adri. Es tracta de la recuperació de l'entorn històric de Canet d'Adri, a la Font d'en Baltasar, que havia estat una zona on es feien grans berenars i excursions i considerada una de les àrees més boniques de la Vall.

A la província de Girona n'hi ha onze més de diferents temàtiques, com ara els centrats en activitats de medi ambient, socials, patrimoni i arqueologia. D'aquesta última temàtica n'hi ha per exemple al castell de Montsoriu a Arbúcies i també, al castell de Sant Iscle, de Vidreres.

Camps a la resta de l'Estat

Les places que la Direcció General de Joventut ofereix enguany per a joves catalans per a camps de treball organitzats en altres llocs de l'Estat sumen 67 places repartides en 41 camps de treball -dos a Cantàbria, cinc al País Valencià, sis a Aragó, una a La Rioja, una al País Basc, tres a Castella i Lleó, dos a Castella la Manxa, una a Madrid, una a Ceuta, tres a Extremadura, cinc a Canàries, una a Galícia, tres a Múrcia i 1 a Melilla.

En aquestes activitats, els joves catalans participaran en projectes organitzats per organismes de joventut de les comunitats autònomes. S'hi poden trobar des d'un camp de patrimoni a Sant Esteve de Llitera (Osca, Aragó), fins al treball social per a persones amb discapacitat a Benicarló (País Valencià), passant per diferents activitats per a potenciar el benestar de persones de la tercera edat a Lekeitio (País Basc).