El rodatge de la segona part de 'Ocho apellidos vascos' d'Emilio Martínez-Lázaro arrencarà l'11 de maig a les comarques gironines. De fet, es preveu que es porti a terme el rodatge a diferents localitzacions del Baix Empordà i a Girona, i posteriorment a Madrid i a Sevilla. Així mateix, la pel·lícula ha organitzat un càsting a l'Auditori de la Mercè de la ciutat de Girona el pròxim dilluns dia 20 per escollir 2.000 figurants perquè participin a la segona part del film. També s'ha donat a conèixer aquest dilluns que als actors que participen al film que ja es coneixien com Dani Rovira, Clara Lago, Karra Elejalde i Carmen Machi, s'hi sumen Berto Romero, Rosa María Sardà i Belén Cuesta.

En col·laboració amb algunes administracions i organismes de la zona, la productora de la pel·lícula es va desplaçar en més d'una ocasió fins a la comarca del Baix Empordà per veure de primera mà què els oferien tant els pobles de l'interior com els de la costa. S'ha anunciat finalment que el rodatge començarà l'11 de maig.

El film busca ara abans de començar el rodatge 2.000 figurants que es buscarà a Girona, Monells-Cruilles, La Bisbal d'Empordà i Llagostera. De fet, es demanen, com assenyala un cartell que l'Ajuntament de Girona va penjar al seu web, "gent de tots els perfils: nens entre 8 i 10 anys" i l'altre grup amb persones entre 16 i 100 anys. Es demana disponibilitat per gravar a les comarques gironines de l'11 de maig al 17 de juny i cita Girona, Monells-Cruilles, La Bisbal d'Empordà i Llagostera.

El primer càsting serà a Girona aquest pròxim dilluns, el dia 21 serà a Monells al Centre Cívic Can Geronès, el dia 22 a La Bisbal d'Empordà al Consell Comarcal del Baix Empordà i el dia 23 a Llagostera.

La segona part està produida per LaZona Films, i 2014HDP A.I.E per Telecinco Cinema, i compta amb la col·laboració de Mediaset España i Canal +. Serà distribuïda per Universal Pictures International Spain.