La Mancomunitat de Catalunya, al 2015 va decidir crear una Xarxa de Biblioteques populars a localitats petites. La idea va començar amb l'obertura de quatre equipaments a les Borges Blanques, Sallent, Valls i Olot. Per commemorar-ho, el govern de la Generalitat ha decretat el 2015 com a Any de les Biblioteques i ha organitzat actes a les quatre primeres ciutats del país que van tenir-ne una.

A la capital de la Garrotxa, les activitats es concentren entre dilluns i divendres de la setmana vinent. Així les faran coincidir amb la Diada de Sant Jordi. Tots els actes tindran lloc a la planta baixa de la Biblioteca Marià Vayreda. Es tracta del tercer edifici de la ciutat que acull una bibliotec.

Dilluns (20 d'abril) a dos quarts de vuit, Toni Soler oferirà una conferència sobre els 100 anys de la Mancomunitat. Dimarts (21 d'abril), tindrà lloc una Marató de contes per a les escoles. El mateix dia, a les set del vespre, les actrius Olga Cercós, Cristina Cervià, Mercè Managuerra i Isabel Rocatti oferiran una lectura dramatitzada dels dietaris de les bibliotecàries entre el 1920 i el 2015. A les nou, Sílvia Bel, Llúcia Vives, Carles Beltran i Etnicat interpretaran una lectura historicomusical de fragments del llibre Victus i de les memòries de Francesc de Castellví. Dimecres (22 d'abril), l'activitat començarà amb lectures dramatitzades per a les escoles.

També, el dimecres dia 22 a dos quarts de deu de la nit, se celebrarà la Revetlla de Sant Jordi amb l¡ espectacle d'homenatge a Ovidi Montllor Del cor a les mans.

Finalment, per dijous a la tarda (dia 23 d'abril) s'han programat l'espectacle infantil Arriben els Goblins a càrrec de Goblins i la Fina Lletres. Al final hi haurà un lliurament de premis,