"Prometo desenvolupar la meva professió d'advocat amb dignitat, independència, gratitud moral i honestedat, d'acord amb el que disposa la normativa de l'advocacia catalana". Aquesta declaració es va repetir ahir vint vegades a l'Auditori Josep Irla de Girona, on el Col·legi d'Advocats celebrava la seva festa patronal. Així, durant la cerimònia, es van imposar aquestes 20 to?gues als nous lletrats gironins, que van jurar o prometre el càrrec en presència del seu padrí. Dos dels nous advocats, Martí Ferrer i Judit Coderch, van afirmar: "Malgrat que ens falta experiència, tenim ganes d'aprendre". A més d'imposar togues, en el mateix acte d'ahir es van lliurar insígnies a 16 lletrats gironins amb 25 anys de servei i a l'advocat Carlos Antonio Palacio, que exerceix des de fa 50 anys.

El degà del Col·legi d'Adovcats de Girona, Carles Mac-Cragh, va subratllar que en el seu mig segle de trajectòria jurídica, Palacio s'ha centrat en l'àmbit laboral i ha fet "una gran nissaga". El públic es va posar dempeus i va dedicar els aplaudiments més emotius de la cerimònia d'ahir a Palacio, que va voler agrair aquesta distinció que "no esperava". A l'acte també es va retre un reconeixement a les trajectòries professionals de Narcís Bardalet i Joaquim Garcés, amb motiu de la seva jubilació. El forense va agrair "la cordialitat" del tracte rebut del món judicial i va afegir: "No em veig jubilat jugant a cartes; seguiré activat".

En la mateixa cerimònia d'ahir, el Col·legi d'Advocats va fer entrega de la tercera edició dels premis Narcís de Sant Dionís. Els lletrats gironins van voler guardonar la Cúria d'Olot i el notari Manuel Faust, també d'Olot. Els encarregats de tancar l'acte van ser, d'una banda, el director general de Dret i Entitats Jurídiques de la Generalitat, Santiago Ballester, que va instar els advocats a mantenir "el compromís amb la realitat i la ciutadania". Ballester també va avançar ahir que el Govern català preveu fer una remodelació dels jutjats de Blanes. D'altra banda, Mac-Cragh va destacar als nous lletrats gironins que el Col·legi d'Advocats "està al mateix nivell que vosaltres" i va aprofitar per concloure: "M'agradaria que arribéssiu a complir 25 o 50 anys de servei".