Torrecillas ha agafat el relleu a l'exalcalde Josep Trias i lidera la llista de CiU a Blanes. Va ser regidor del govern (2007-2011) i els últims quatre anys a l'oposició.

Per què l'hauria de votar?

Blanes necessita despertar-se i saber projectar el futur i per això cal saber el que es vol, com s'ha de fer i quan, i el que volem és fer-ho. Tenim claríssim que 7,4 de cada 10 persones treballen al sector serveis i necessitem que l'Ajuntament ?exerceixi el lideratge per aconseguir rebre turisme, propiciant que tots aquests sectors puguin viure i donar treball, mantenir les empreses i ampliar temps de contracte. Com que tenim la resposta a les preguntes, volem exercir el lideratge.

De quina manera ho faria?

No ens podem fer més la pregunta de quin tipus de poble som. Ho tenim clar, hem d'impulsar els valors que tenim, com els jardins botànics, la platja, els cultuals. Potenciats i donant-los un impuls convertiríem Blanes en un referent, en botànica, Medi Ambient o focs artificials, que han decaigut últimament. Qüestions que ja tenim i que hem de potenciar-les moltíssim i després engegar projectes, com ser pol d'atracció d'alguna empresa turística que volgués apostar per fer un important hotel i captar altres serveis com un alberg a la Ciutat Esportiva i plantejar-nos fer Escola Universitària.

L'últim any s'ha creat el Consell de Turisme. És suficient?

Després de molt demanar-ho en els plens i de mesos d'inactivitat, es va dissoldre el Patronat per l'aplicació de l'ARSAL. Tots els grups vam demanar diverses vegades crear el Consell de Turisme perquè intervinguin tots els agents. S'ha fet dos mesos abans d'acabar el mandat. Nosaltres el primer que farem serà un Congrés Local de Turisme, que no vol dir només d'hotels sinó també de restauració, d'oferta complementària, comerç... per definir la línia estratègica dels quatre anys. Que la gent que s'hi juga el negoci i la feina participin i intervinguin en la línia a seguir.

Un pacte pel Turisme?

Un pla estratègic en què el poble participi sobre quines han de ser les prioritats pressupostàries.

Què faria amb les zones blaves?

Blanes necessita urgentment posar-se al dia amb els sistemes de "Smart City" perquè la gent, quan entri des de Tordera, Palafolls o Lloret, tingui àmplies i clares senyalitzacions de les zones gratuïtes i de pagament i quantes places vacants hi ha. Tenim la zona darrere el poliesportiu que tot el dia val 6 euros i està 7 minuts de Blanes centre. La concessió acaba d'aquí a dos anys i evidentment no cal renovar-la. Sobretot cal donar molta més informació, ho reclamen botiguers i veïns. Cal explicar a la gent que pot venir a Blanes sent una ciutat lliure d'aparcament de pagament en algunes zones.

Reformaria el passeig del Mar?

Blanes ha de ser, des de la seva entrada i a tot el poble un anunci que és la ciutat de la botànica i dels jardins botànics. Reivindicàvem que els jardins del club de vela havien de ser com eren. S'ha perdut i volem fer sis zones botàniques perquè des de qualsevol entrada se sàpiga que hi ha un compromís amb el medi ambient i la botànica. La resta de façana marítima considerem fer un pla d'usos de platges més enllà de l'oferta de "posa't la tovallola i banyat", i perquè tingui molt més incentius.

I reclamar la sorra a s'Abanell.

És cabdal. No podem estar pendents si bé una tramuntanada o el que sigui. A ningú se li acut que no passin els camions per netejar la neu de les carreteres perquè la gent pugui esquiar, ho paga l'estat. Aquí igual, quan arriba l'estiu hi ha d'haver sorra, és competència seva i ho reivindicarem seriosament.

El transport urbà està en pròrroga forçosa, pendent d'un nou contracte. Quin és el seu model?

S'ha de mantenir i dotar del pressupost municipal necessari perquè la mobilitat d'un poble de 26 barris és importantíssim, amb horaris de pas com els que hi ha, i la concessió que correspongui.

L'endeutament de l'Ajuntament va portar a un Pla d'Ajust. Estirarà més el braç que la màniga?

Ha costat tants esforços entendre que la caixa de l'Ajuntament és absolutament limitada i austera que, si una lliçó hem après, és aquesta. Cal ser molt curosos amb la despesa i l'obligació política és consensuar i tothom tingui clar que és necessari. Cal escoltar més les associacions, entitats socials, culturals, esportives. No et pots permetre gastar diners i equivocar-te. Els projectes de gran cost s'han de consensuar entre tots els representants o una àmplia majoria. Com el sistema d'explotació d'un alberg o piscina, s'ha de debatre.

Quina decisió criticaria del govern del PSC i quina li ha agradat?

El crit al cel està en l'àrea de Turisme. Blanes no es pot permetre quatre anys més de travessia del desert en Turisme. La gestió política que s'ha fet ha estat absolutament absent. El que m'ha agradat és la cooperació d'entitats socials i ajuntament per donar resposta a les necessitats més bàsiques que malauradament moltes persones tenen. S'ha donat resposta a la pobresa energètica i alimentària.