L'estació d'esquí Masella tanca aquest diumenge la temporada de neu a les comarques gironines i arreu del Pirineu català i se situa com l'estació gironina amb més afluència de visitants. Les instal·lacions han estat les últimes en tancar pistes i, durant els darrers 134 dies, han rebut un total de 380.000 esquiadors. Una xifra que suposa un descens del 8% en comparació amb la temporada passada i que, des de l'estació, relacionen amb la fluixa arrencada del mes de desembre. Tot i això, han rebut un 10% més de turistes estrangers. Els mesos de gener i febrer han estat els més forts amb pics de fins a 10.000 esquiadors durant el cap de setmana i s'han venut 6.000 forfets de temporada.

Aquest matí, Masella s'ha despertat amb sis centímetres de neu nova. Una bona notícia per als amants de l'esquí i la millor fórmula per aprofitar l'últim dia de la temporada de neu de tot el Pirineu català.

La setmana passada les estacions catalanes integrades dins de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van tancar portes amb 540.543 esquiadors, un 4% menys que la temporada 2013-2014. Per estacions, la Molina es situava com les instal·lacions que havien rebut més visitants arribant fins als 265.798, una xifra però inferior a la temporada anterior quan es van assolir els 316.926 visitants.

Port Ainé també va donar per finalitzada la temporada de neu ara fa més de set dies amb 105.296 esquiadors, Espot arribant als 63.21, Vallter 2000 amb 60.294 i Vall de Núria amb 45.944. A banda de la Molina, tota la resta de les estacions de FGC van experimentar una major afluència de públic. En aquest sentit, el director de Vallter 2000, Enric Serra, ha qualificat la temporada "d'estranya" tot i que s'ha mostrat satisfet per l'increment de visitants, especialment al parc lúdic, i l'augment creixent de l'interés pel que fa als esports de muntanya.

D'altra banda, les estacions d'esquí lleidatanes - que acostumen a atreure un gran nombre de visitants- també van tancar portes la setmana passada amb més d'un milió d'esquiadors. Baquèira Beret rondava els 800.000 visitants superant els 730.000 de l'any passat. Ski Pallars - la unió de Port Ainé i Espot- encara no havia tancat totes les dades però des de la direcció eren optimistes i esperaven superar els 147.000 esquiadors del 2013-2014 i Boí Taüll va tancar amb 110.000 esquiadors, un 11% més que la temporada passada.

Aquest diumenge ha estat el torn de Masella. La directora comercial de l'estació, Maite Martí, ha explicat que Masella ha pogut obrir aquesta temporada durant cinc mesos, un total de 134 dies de forma ininterrompuda. Seguint la línia de la direcció, l'estació intenta ser la primera en obrir portes i la última en tancar la temporada de neu. Dos factors que, tal i com detalla Martí, ajuden a fidelitzar els seus clients.

En concret, Masella ha posat punt i final a la temporada d'esquí de tot el Pirineu català amb bones xifres de visitants. Martí ha explicat que han arribat als 380.000 esquiadors un fet que situa l'estació com la més potent de totes les comarques gironines i només per darrere de Baquèira Beret en l'àmbit català. Tot i això, els 380.000 esquiadors suposen un descens del 8% respecte l'any passat.

Des de les instal·lacions relacionen aquesta petita davallada amb les dificultats que van notar i la manca de visitants durant l'inici de la temporada, el passat mes de desembre. Unes xifres que ràpidament es van recuperar durant els mesos de gener i febrer, els més forts de tota la temporada. Durant els caps de setmana d'aquests dos mesos es van registrar pics d'entre 9.000 i 10.000 esquiadors. "Durant aquests dos mesos hem superat el nombre de visitats que vam rebre durant aquest mateix període la temporada passada", ha puntualitzat Martí.

Un total de 28.700 persones han aprofitat l'àmplia oferta de l'estació i han pogut esquiar de nit. Els visitant han pogut gaudir, fins l'últim dia, del 100% del domini esquiable, totes les pistes obertes, remuntadors i telecadires en funcionament. A més, durant aquest darrer cap de setmana, els clients amb forfet de temporada han pogut convidar a un amic a esquiar per acomiadar-se de la temporada. Una nova iniciativa que ha rebut una bona resposta per part del públic.

6.000 forfets

En total, l'estació ha venut 6.000 abonaments de temporada. "Som una de les estacions que més forfets venen de tot el Pirineu català", ha assenyalat la directora comercial. D'altra banda, tot i el descens de visitants general, l'estació està "molt satisfeta" perquè han notat un increment del 10% de turistes estrangeres procedents d'Anglaterra o França. "Des de fa un quatre anys hem apostat per donar-nos a conèixer i promocionar-nos a d'altres mercats internacionals i aquest any, per primer cop, hem recollit els fruits d'aqueta aposta. Estem contents", ha explicat Martí.

Majoritàriament els visitants que s'apropen fins aquesta estació de la Cerdanya són veïns de les comarques gironines, de Barcelona o d'arreu de l'Estat com Madrid, Múrcia o València que escullen els abonaments de temporada. "Tenim dos perfils de clients clarament diferenciats, per una banda les famílies d'arreu de l'Estat i, per altra banda, els turistes estrangers", ha afegit la directora comercial. En principi, l'estació té previst continuar treballant aquestes noves línies de mercat per atreure més turistes de llarga estada i incrementar així la ocupació als hotels a peu de pistes, els establiments de la comarca i la facturació de l'estació.