Trailwalker: 100 quilòmetres a recórrer en equips de quatre persones en menys de 32 hores. Així, sobre el paper, fa venir vertigen i mal a les cames. Però els que l'han portat a la pràctica asseguren que l'experiència és èpica i canvia vides. Les seves i les dels més necessitats, ja que la Trailwalker és, en essència, una prova solidària destinada a recaptar diners per lluitar contra la pobresa.

I els gironins aquest cap de setmana van aportar el seu petit gegant gra de sorra amb més de 770.000 euros a la causa que lluita l'entitat Girona Oxfam Intermón.

La participació a la marxa, que va començar dissabte al matí, va ser un èxit tant de recaptació com de participació. Un total de 356 equips de sis persones -runners, treballadors d'Oxfam Intermón, empleats d'empreses, equips d'amics, bombers, professors i un llarg etcètera- van suar de valent per fer el recorregut de la Via Verda que va d'Olot a Sant Feliu de Guíxols. La gran varietat de participants ja representa en si mateix l'èxit d'una prova així, però si a més l'equip que va queda primer bat el rècord mundial de velocitat en una Trailwalker -i se'n celebren a Japó, Alemanya, Gran Bretanya i vuit països més- això ja són paraules majors.

L'equip que va fer la gesta va ser el Ciutat de Girona-Club Esquí Girona, format per grans noms del running gironí com Adrià Canimas, Ignasi Riuró, David Coma i Jordi -Toti- Bes, tots del Club Trail Running Girona. Van fer el recorregut en 9 hores i 7 minuts, arrabassant el récord absulut que posseïa l'equip Kriter.net, que curiosament va arribar segon batent a més el seu propi rècord de velocitat. Tot i que el caràcter de la prova no era competitiu sinó solidari i participatiu, el nivell exhibit en la Trailwalker d'ahir per aquests dos equips va demostrar que els grans reptes per unes bones causes com són combatre la fam i la lluita per l'accés a l'aigua també deixen grans marques esportives en forma de rècords mundials.

Amb o sense rècord, Girona es manté com una de les capitals del món d'aquesta dura prova en la qual s'hi han involucrat més de 400 voluntaris i tot un llistat d'empreses participants i patrocinadors -DKV i CuatreCasas, els principals-. I, per descomptat els milers de corredors que veuran, ja descansats, com milers de companys agafen el relleu per la nova edició del Trailwalker, aquest cop a Madrid.