Les entitats socials van reclamar ahir al Parlament de Catalunya que aprovi urgentment les mesures necessàries perquè les persones amb menys recursos tinguin accés a una Renda Garantida de Ciutadania (RGC). Alhora, van demanar a tots els partits polítics que es comprometin a mantenir les mesures en la propera legislatura.

Al març, 50 organitzacions que promouen la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) en defensa d'aquesta renda van entregar més de 120.000 signatures a la cambra catalana, a la qual ahir van sol·licitar "una resposta amb la màxima celeritat". Entre les associacions gironines presents a la Federació d'entitats d'acció social que treballen amb persones en situació o risc d'exclusió a Catalunya hi ha la Fundació SER.GI, la Plataforma Educativa, Astrid 21, la Cooperativa Suara o Resilis.

Ahir, va acabar la ronda de compareixences al Parlament sobre la ILP. Les entitats que treballen amb els col·lectius més vulnerables van alertar que "cada dia" constaten una "situació d'emergència social" que requereix tirar endavant la seva petició, avalada per més de 120.000 firmes. En concret, volen un estudi econòmic rigorós que permeti conèixer el cost real que suposaria aquesta renda. Les entitats socials també van recordar que la ILP va sorgir amb la voluntat de donar compliment a un article de l'Estatut, segons el qual "les persones o famílies en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda garantida de ciutadania que els asseguri els mínims d'una vida digna".