El Consorci de la Costa Brava té nou gerent. L'antic cap de serveis, Xavier Tristán, assumeix el càrrec tres anys i mig després del cessament de l'anterior gerent, Manel Serra, que va portar el seu acomiadament als tribunals. Aquests li van donar la raó obligant el CCB a readmetre'l o -com va optar el Consorci- indemnitzar-lo amb més de 300.000 euros.

Tan bon punt Serra va deixar de ser gerent, les seves responsabilitats les va assumir Xavier Tristán, tot i no percebre més remuneració que la que ja cobrava com a cap de serveis.

El president per delegació del CCB, Carles Páramo, va declarar definitius els nous Estatuts del Consorci el 23 de febrer d'aquest any. Abans, el text havia rebut el vistiplau de la Junta General del Consorci i s'havia fet arribar a les administracions relacionades amb l'ens, que són 27 ajuntaments i la Diputació de Girona. Com que va estar 30 dies a exposició pública i no va rebre cap al·legació, via decret, Páramo va declarar la fermesa dels Estatuts.

Això va permetre desencallar la convocatòria de la plaça de gerent perquè els mateixos Estatuts preveien que es convoqués tan bon punt les noves normes fossin definitives.

En total, es van presentar tres aspirants, a qui han avaluat un grup d'experts assessors desvinculats del Consorci. Entre els requisits, hi havia ser funcionari de carrera o empleat laboral fix del CCB i de qualsevol administració pública participant en el Consorci o que ocupin un lloc de treball per l'accés al qual es requereixi títol de tècnic superior.

El grup d'experts es va reunir el 10 d'abril de 2015 i va emetre l'informe previ al nomenament, considerant Xavier Tristán el candidat més adient. Sobretot, tenint en compte el contingut de la base sisena del concurs, que conclou que "es tindran en compte els coneixements i l'experiència en direcció d'organitzacions, especialment en el sector de serveis del cicle de l'aigua".

Un cop resolta la convocatòria, l'assemblea ha escollit per unanimitat Tristán com "gerent del Consorci de la Costa Brava, mitjançant contracte laboral d'alta direcció".