Els ports de Palamós i Roses rebran la visita de 42.000 viatgers durant la temporada de creuers, que s'inicia diumenge amb l'arribada del "Seabourn Quest" al port palamosí. Serà la primera vegada que aquestes instal·lacions superin els 40.000 viatgers, fet que suposa un increment del 4% respecte a la temporada passada, amb 35 escales fins l'1 de desembre. A Roses, que obrirà la temporada el 5 de maig, mantindrà les deu escales durant aquest any però perdrà 1.700 passatgers -passarà de 3.700 a 2.000- en acollir creuers de menys capacitat.

A la Costa Brava, el port de Palamós preveu assolir la fita històrica de 40.000 passatgers de creuers mentre que el port de Roses, que obrirà la temporada el 5 de maig, continua la consolidació de l'activitat, mantindrà les 10 escales de la temporada passada i rebrà uns 2.000 passatgers, ja que els vaixells d'enguany tenen menor capacitat de passatge.

La novetat de Palamós és que ampliarà la desestacionalització de la temporada de creuers i comptarà amb dues noves navilieres, la companyia italiana Costa Cruceros, que visitarà per primer cop Palamós, el dilluns 27 d'abril, amb el creuer Costa Magica i les nord-americanes Oceania Cruises i Regent Seven Seas Cruises. Enguany, la naviliera alemanya Tui Cruises repetirà atracament a Palamós. I el port comptarà amb la fidelitat de les companyies Azamara Cruises, Crystal Cruises, Fred Olsen Cruise Lines, Phoenix Reisen, Pullmantur Cruises, Saga Shipping, Seabourn Cruise Line, Star Clippers i Thomson Cruises, dades que va avançar diumenge Diari de Girona.

Els vaixells que faran l'escala inaugural en el ports seran: Costa Magica (Costa), Mein Schiff 2 (Tui), Riviera (Oceania), Saga Pearl II (Saga Shipping), Seabourn Odyssey (Seabourn), i Seven Seas Mariner (Regent).

Un miler de passatgers

Demà, el creuer Seabourn Quest donarà el tret de sortida a la temporada de creuers del port de Palamós. Aquest vaixell farà dues escales a Palamós durant aquesta temporada. Pertany a la naviliera americana Seabourn, una companyia compromesa que fa més de deu anys que utilitza el port de Palamós.

El creuer té previst arribar diumenge a les vuit del matí procedent del port francès de Saint Tropez i salpar a les sis de la tarda cap al port de Barcelona. El vaixell portarà a bord 437 passatgers majoritàriament nord-americans, britànics i australians, i 334 tripulants.

El Seabourn Quest , amb bandera de Bahames, es va construir l'any 2011 i forma part de la flota de la naviliera Seabourn Cruise Line. Les característiques tècniques d'aquest vaixell són una eslora de 198 metres, una mànega de 25 metres i un arqueig brut de 32.477 tones.

La propera escala del port de Palamós la realitzarà el creuer Costa Magica, el dilluns 27 d'abril.