Més de 2.000 infants, joves i monitors d'una cinquantena d'esplais de tot Catalunya s'han reunit aquest cap de setmana a Llagostera per celebrar l'Esplaiada, la trobada general dels esplais laics i progressistes catalans, que es fa cada tres anys. Ahir es va portar a terme l'acte central, una rua ?reivindicativa que va omplir de colors els carrers del municipi, i amb la qual els infants i joves van reclamar tenir un paper més important i actiu dins la societat. "Durant el manifest, els nens van reivindicar que tenen els mateixos drets que la resta i que volen que s'aprofiti el seu potencial", va explicar el president de la federació d'Esplais Catalans, Raimon Carreras. Enguany, la trobada -que portava per lema "Tenim veu, transformem el món"- va marcar un rècord històric amb més de 2.000 participants de 51 esplais d'arreu de Catalunya.

Des de divendres passat , els joves i monitors van fer tota mena de tallers i activitats a Llagostera. L'acte principal va tenir lloc ahir al migdia, quan els infants van fer una rua reivindicativa que va omplir de càntics i colors el nucli d'aquesta població gironina.

Els mateixos infants van ser els encarregats de debatre i crear el manifest que van llegir en veu alta al final de l'acció reivindicativa. Posteriorment va actuar el grup d'animació infantil Xiula -autors de la cançó de l'Esplaiada d'enguany que s'anomena Tenim veu- i també es va fer un acte institucional amb representants de l'Ajuntament de Llagostera i de la Generalitat de Catalunya.