El president del Col·legi Oficial del Metges de Girona (COMG), Josep Vilaplana, no abandona la transparència de vidres tintats que ha estat practicant durant la seva gestió del cas de la treballadora que va demandar el gerent, Jordi Rosa, per assetjament sexual verbal i el mateix president per encobriment, i es nega a oferir detalls de la resolució del cas. Si el passat 18 d'abril, Diari de Girona publicava que el COMG havia arribat a un acord econòmic amb la treballadora per indemnitzar-la, no readmetre-la i aconseguir que s'aturés la demanda, ara Vilaplana ha admès que també s'ha arribat a la mateixa solució amb el gerent. Però s'ha negat a donar més explicacions.

El president de l'organisme s'escuda en el fet que demà s'ha de celebrar l'Assemblea General Ordinària de la institució i "pel màxim respecte als col·legiats" assegura que no vol comentar res sobre les negociacions fins haver-se explicat davant els membres del COMG. D'aquesta manera, ahir va evitar respondre les preguntes que aquest mitjà li volia formular-vegin peça adjunta-. El 3 de març, una vegada ja havia transcendit a l'opinió pública l'afer de l'assetjmanet sexual que Vilaplana coneixia des del 9 de gener, el Col·legi de Metges va emetre un comunicat en el qual assegurava que pretenia "arribar al fons de l'assumpte amb totes les seves conseqüències, seguint els criteris de transparència, honestedat, serietat i rigor".

Des d'aleshores, no s'ha tornat a pronunciar sobre aquest cas ni tampoc informar dels successius acords als quals es van arribar amb la treballadora de la corredoria d'assegurances de l'organisme ni amb el gerent. Tot i que el mateix president va assegurar que es muntaria una "investigació interna amb un gabinet extern d'advocats, per veure exactament què és el que hi ha, perquè són les paraules d'una senyora contra el gerent".

En la seva demanda, la treballadora -vinculada a la corredoria d'assegurances del Col·legi- exposava les presumptes proposicions sexuals que li realitzava el gerent d'ençà que va saber que necessitava un crèdit i com el president ho hauria encobert i al temps que l'amenaçava d'acomiadar-la si el cas sortia a la llum.