El Parlament va aprovar ahir una moció del PSC sobre les comarques gironines on es barrejaven mesures d'infraestructures, d'innovació, empresarials, de salut, d'ensenyament i agrícoles. En aquest conglomerat de peticions es va aprovar reclamar al Govern espanyol el traspàs a la Generalitat de la titularitat de l'Aeroport de Girona, situat a Vilobí d'Onyar. El PP va ser l'únic partit que hi va votar en contra, mentre que la CUP i Ciutadans es van abstenir. El Parlament de Catalunya també va aprovar demanar el reclamat desdoblament de la N-II al seu pas per les comarques gironines i exigir la titularitat per a la Generalitat d'aquesta carretera entre Maçanet de la Selva i Tordera. ICV-EUiA i el PP s'hi van oposar, mentre que Ciutadans i la CUP es van abstenir.

En aquesta mateixa moció d'ahir, el Parlament va aprovar també mesures tan dispars com "redactar, abans no acabi l'any 2015, un Pla de millora i suport a l'activitat econòmica i productiva per a la demarcació de Girona; impulsar una estratègia integral i permanent d'anàlisi, de reactivació i de promoció econòmica a partir de la creació d'una taula dins un projecte públic-privat; continuar amb la planificació del Campus de la Salut com a projecte de desenvolupament econòmic, de docència i de recerca; o dins els Plans Estratègics i de Màrqueting de la Direcció General de Turisme continuar impulsant acords de competitivitat del sector turístic de les comarques gironines, entre el Govern i sector privat".

El text, que es va aprovar per una amplíssima majoria, també va reclamar algunes "accions de suport que permetin la consolidació i millora del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona com a espai per a transferència al món de l'empresa; impulsar la redacció del projecte constructiu del desdoblament de la C-66 entre La Pera i Flaçà i la variant de Bordils, i continuar amb la tramitació de l'estudi informatiu de la variant est de Ripoll; o promoure actuacions per la creació d'espais d'interès agrari, per tal de protegir les terres agrícoles i intentar fomentar les produccions locals i de qualitat".

En aquesta moció també es van aprovar altres mesures com la "promoció d'actuacions en la millora i dinamització per fomentar les estacions d'esquí a comarques gironines; o mantenir el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner com a element essencial per la conservació del nostre territori i paisatge, tot matisant que si cal alguna adequació puntual, cal buscar el consens en el territori i amb totes les administracions afectades". A més, es va reclamar: "Garantir la continuïtat de plans de barris vigents, així com de pagament de les subvencions reconegudes als ajuntaments. En el termini de tres mesos, es realitzarà un calendari de pagament i de reconeixement de les despeses als consistoris".