De ben segur que molts dels gironins, especialment els que resideixen a les comarques del Gironès, la Garrotxa i la Selva, van treure ahir la roba de màniga curta per primera vegada aquest any, aprofitant unes temperatures que en molts casos van superar els 30 graus.

L'ambient preestiuenc es va deixar notar especialment a territori selvatà, on Santa Coloma de Farners, amb 33,2 graus, va encapçalar els increments més grans dels termòmetres de la comarca -i de la demarcació-, seguit d'Anglès (33) i Vilobí d'Onyar (31,4). Al Gironès, van sobrepassar la trentena de graus els municipis de Vilablareix (32,6), Fornells de la Selva (32,2) i Cassà de la Selva (31), mentre que la capital, Girona, va arribar als 29 graus. Una mica més al nord, a la Garrotxa, la ciutat d'Olot va registrar 31,8 graus i l'observatori de la Vall d'en Bas, 30,7. A més, la calor també va arribar al Ripollès, sobretot a la localitat de Sant Pau de Segúries (26,7).

La calor va ser menys notòria a la resta de comarques: a l'Alt Empordà les temperatures màximes van baixar sensiblement; al Baix Empordà, on van incrementar les mínimes, els repunts de xafogor també van disminuir; i al Pla de l'Estany va mantenir un ambient similar al dels darrers dies.

D'altra banda, el vent serà el protagonista de l'inici d'aquesta setmana. Ho serà especialment a les zones elevades del Pirineu, on dimarts les ratxes seran d'intensitat forta amb cops molt forts fins al migdia.