Alumnes dels últims cursos de Secundària Obligatòria dels instituts Pla de l'Estany, Josep Brugulat, Pere Alsius i de l'escola Casa Nostra van presentar, ahir, 15 projectes d'emprenedoria que aporten millores a Banyoles i que han desenvolupat aquest curs, dintre del Projecte TONI-Tenim Oportunitats Necessitem Idees.

Els centres educatius han dedicat la iniciativa -que enguany ha celebrat la segona edició- al professor de Tecnologia de l'institut Pla de l'Estany, Toni Carmona, que va morir el maig de 2012. La seva família va assistir a l'acte de presentació dels treballs dels estudiants, alguns dels quals van recordar el docent durant la presentació dels seus projectes.

Invitació a pensar

Els centres de Secundària i la regidoria d'Ensenyament de Banyoles han desenvolupat l'activitat conjuntament, que es va tancar ahir amb una presentació pública que va comptar amb la presència del director dels Serveis Territorials d'Ensenyament, Albert Bayot. Aquest va animar els joves a pensar.

L'enllumenat tot barrejant leds, plaques solars i pintura fosforescent, una aplicació de mòbil com a guia turística de Banyoles, un pipican o un mercat al barri de la Farga són alguns exemples dels projectes realitzats pels estudiants banyolins. D'altres companys seus també van presentar treballs sobre serveis per a zones de bany, pilones per canviar el sentit dels carrers, una aplicació que permet localitzar places lliures de pàrquing o per la creació de botigues multiculturals al barri de la Farga, entre d'altres.

El professor de l'institut Pere Alsius de Banyoles, Joan Carol, va explicar que el projecte s'ha articulat al voltant de l'assignatura optativa d'emprenedoria que s'ofereix a tot Catalunya, amb l'objectiu de "donar idees i solucions a problemàtiques de la ciutat, que s'han treballat amb solucions molt imaginatives".

D'altra banda, el regidor d'Ensenyament, Jordi Congost, va manifestar que "l'Ajuntament de Banyoles s'ha involucrat amb el projecte, com amb molts altres projectes educatius de la ciutat".