L'Ajuntament de Ripoll ha aprovat per Decret d'Alcaldia invertir 306.970 € en calderes de biomassa. Més en concret, ha aprovat el projecte d'instal·lació d'una caldera de biomassa de 250 kw a l'escola CEIP Joan Maragall. El valor estimat d'aquesta caldera és de 114.631 €. També ha aprovat el projecte per a la instal·lació d'una caldera de biomassa de 55 kw a les instal·lacions de la piscina municipal. En aquest cas el preu és de 40.905 €. Finalment, ha aprovat el projecte d'instal·lació d'una caldera de biomassa de 250 kw que donarà servei a les escoles CEIP Tomàs Raguer i CEE Ramon ?Suriñach. El valor aprovat és de 151.434 €.

La instal·lació de calderes de biomassa -segons preveu el Consorci d'Espais Naturals del Ripollès (CEINR)- ha d'abastar tots els municipis de la comarca. A les de Ripoll n'han de seguir dues més a Ogassa i Setcases.

En servei n'hi ha a Planoles (1), Ribes de Freser (2), Campdevànol (1), Llanars (1) i Vallfogona (1). La intenció és que la biomassa es converteixi en un complement de l'explotació dels boscos.