L'any no hauria pogut començar d'una millor manera possible per al sector turístic de la província de Girona. Si més no això es reflecteix a les dades d'ocupació de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), que ha presentat els balanços dels tres primers mesos del 2015. Les xifres, que es faciliten per marques turístiques, posen de manifest que l'inici d'any entre els allotjaments extrahotelers gironins és més favorable que per al sector hoteler. El motiu és que en tots els casos hi ha un increment de viatgers respecte al mateix període de ?l'any anterior, malgrat que per als establiments extrahotelers es tracta d'un augment superior.

Segons els indicadors d'activitat en càmpings (Turcam) de l'Idescat, en el primer trimestre del 2015 a la marca turística de la Costa Brava s'ha registrat un creixement en el nombre de viatgers del 53,4%, si es fa una comparació amb les dades de fa un any. També en el cas dels càmpings gironins, si les xifres s'analitzen per pernoctacions, hi ha un increment, tot i que és lleugerament menys accentuat que l'augment dels viatgers. D'aquesta manera, el nombre de pernoctacions del primer trimestre d'aquest any als càmpings de la Costa Brava ha crescut un 47,1% respecte al mateix període de l'any passat.

Pel que fa als indicadors d'activitat en turisme rural (Turur), també de l'Idescat, en els tres primers mesos del 2015 a la marca turística de la Costa Brava s'ha registrat un augment del nombre de clients del 13,4%, si es fa una comparació amb les dades de fa un any. A diferència dels càmpings, si les xifres del turisme rural gironí s'analitzen per pernoctacions es produeix un creixement que és superior a l'increment dels viatgers. Així, el nombre de pernoctacions d'aquest primer trimestre als allotjaments de turisme rural de la Costa Brava ha augmentat un 29,6%, respecte a l'any passat.

Finalment, els indicadors d'activitat hotelera (Turhot) de l'Idescat del primer trimestre del 2015 a la marca turística de la Costa Brava assenyalen que s'ha registrat un creixement en el nombre de viatgers de prop d'un 5%, si es fa una comparació amb les dades de fa un any. El fet és que els hotelers gironins han tingut un increment dels viatgers del 4,9% el mes de gener, del 12,8% el febrer i una disminució mínima de l'1,2% el març. Pel que fa a les pernoctacions dels hotels de la Costa Brava, aconsegueixen una evolució similar als viatgers d'aquests establiments.