El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la direcció general de Medi Natural i Biodiversitat, alerta de la previsió d'un progressiu increment del perill d'incendi forestal des d'avui i fins dissabte. La comarca amb més afectació és la de l'Alt Empordà. En canvi, al Baix Empordà, Gironès, Pla de l'Estany i la Selva, el risc de caràcter moderat.

Catalunya estarà afectada per una situació de vents del sud avui que serà reemplaçada per una de l'oest dijous i que continuarà després evolucionant cap a Nord fins al cap de setmana. Aquesta situació implicarà un increment del perill d'incendi forestal degut a les altes temperatures i baixes humitats relatives primer i seguidament per l'entrada de vents secs.

Des del Departament es recomana extremar les precaucions i evitar al màxim situacions que puguin originar incendis forestal com les activitats que originen guspires de foc, crema de restes vegetals, llançament de burilles... Es recomana, a més, vigilar especialment a les zones d'acumulació de borrissol en els boscos de ribera.

Les altes temperatures van deixar dilluns una màxima de 29,5 graus a la ciutat de Girona i ahir, a la Garrotxa és on es van registrar les temperatures més altes. A la ciutat d'Olot hi va haver una màxima de 28,7 graus.