El 86% dels graduats sortits de la primera promoció de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona ha obtingut una nota superior a la mitjana estatal dels exàmens MIR, les proves per accedir a la formació d'especialistes mèdics. El degà de la Facultat de Medicina de la UdG, Joan San, es mostra satisfet pels resultats que han aconseguit els primers estudiants graduats del centre gironí, "molt bons si tenim en compte que és el primer cop que es presenten i que parlem d'una facultat molt jove".

San destaca que les notes dels 65 estudiants que s'han presentat a les proves per aconseguir una plaça de resident en un hospital o centre de salut acreditat avalen la innovadora metodologia docent que la Universitat de Girona aplica des dels seus inicis, anomenada Aprenentatge Basat en Problemes o ABP. Aquest sistema, que va ser una aposta de l'anterior degà, Ramon Brugada, completa la formació mèdica amb competències com la comunicació, el treball en equip i la capacitat per buscar solucions.

Els nous residents s'incorporaran la setmana vinent als centres escollits per a la seva especialització. En el cas dels primers graduats de la facultat gironina, n'hi ha dos que han escollit l'hospital Josep Trueta: una de les estudiants amb millor puntuació al MIR hi farà la residència de Cirurgia General, mentre que un altre graduat hi realitzarà l'especialitat en Cardiologia.

Quatre més seran residents de Medicina de Família als centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona acreditats per a la docència, mentre que un altre metge de la primera promoció de Medicina de la UdG serà resident de Psiquiatria a l'hospital Santa Caterina de Salt.

A més, un dels graduats ha optat per quedar-se a la UdG com a professor.

Comiat i benvinguda

Dijous vinent, 21 de maig, l'ICS ha organitzat un acte de benvinguda per als 54 residents que passaran els pròxims anys a Girona per fer la seva especialització. En concret, a l'hospital Dr. Josep Trueta hi arribaran 26 residents de medicina, de diferents especialitats, i quatre d'infermeria i vint residents de medicina i quatre d'infermeria als centres docents de l'ICS a Girona.

Pel que fa a l'Institut d'Assistència Sanitària, la jornada de benvinguda als nous residents serà el dia 27.

D'altra banda, l'Inistut Català de la Salut va organitzar divendres un acte de comiat per als 48 residents que acaben la seva formació especialitzada, tant al Josep Trueta com a l'àmbit d'atenció primària. En el camp hospitalari es tracta de 32 professionals que han desenvolupat la seva especialitat en els darrers anys a l'hospital, tres llevadores i 29 metges de diverses especialitats. Pel que fa a l'atenció primària, també es va fer el comiat de 14 professionals de l'especialitat de medicina familiar i comunitària i de dos de l'especialitat d'infermeria familiar i comunitària.