Protecció Civil de la Generalitat ahir va emetre, per tercer dia consecutiu, una prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya Infocat pel perill d'incendi forestal que afecta tretze comarques de Ponent, del centre, sud i nord-est del país. L'Alt Empordà és entre les comarques de més risc, juntament amb el Garraf, Alt Penedès, Anoia, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Tarragonès, Baix Ebre, Montsià i Ribera d'Ebre.

Precisament, ahir a la tarda es va encendre un petit foc al marge del riu Manol, a Avinyonet de Puigventós, al quilòmetre 42 de la carretera C-260.

El risc d'incendi forestal s'ha incrementat, entre d'altres factors, com a conseqüència de les altes temperatures dels últimes dies, pel fort vent i la baixa humitat. Per aquest motiu, Protecció Civil demana a la població extremar les precaucions a l'entorn de zones boscoses i evitar accions que puguin generar un incendi forestal. També va recordar que està prohibit fer foc o activitats de risc a l'entorn del bosc, com ara generar i cremar restes vegetals; llançar petards o coets; fer treballs que generin guspires o fogueres.