L'actual regidora d'Esports i Ocupació de Girona, tinent d'alcalde i número 2 de la llista de CiU a les municipals, Isabel Muradàs (CiU), serà qui ocuparà l'escó al Parlament de Catalunya que el diputat Xavier Crespo ha deixat vacant després de dimitir per afrontar el judici del cas Clotilde, vinculat a la màfia russa. Aquest fet suposa que, en cas que el convergents tornin a assumir el control de l'Ajuntament de Girona, els dos primers membres de la llista -l'actual alcalde, Carles Puigdemont, i Muradàs- passaran menys temps a la ciutat perquè hauran d'ocupar-se de mantenir l'escó parlamentari a Barcelona, si més no fins que se celebrin el propers comicis autonòmics, el mes de setembre.

Muradàs, que ha arribat a ser la presidenta local d'Unió a Girona, era la primera persona que podia ocupar l'escó de Crespo, seguida de l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, i la candidata de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras.

El relleu de Crespo es produeix després que aquest es veiés obligat a deixar la seva acta de diputat tan bon punt el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit obrir-li judici oral pel cas Clotilde entre el 3 i el 15 de juny. Ell va assegurar que decidia fer aquest pas per ser "coherent" i centrar-se en la seva defensa però el cas és que el president de la Generalitat, Artur Mas, ja va proposar l'any 2013 que els dirigents de CiU que estan imputats deixin el seu càrrec quan se'ls obri judici oral.

El diputat dimitit s'enfronta a dos anys i mig de presó, una inhabilitació de 17 anys per suborn i prevaricació, i una multa de 831.600 euros. Està acusat de concedir, entre 2006 i 2009, prebendes i beneficis fiscals a l'empresari rus establert a Lloret, Andrei Petrov, de qui se sospita que era l'home de la màfia russa que blanquejava els diners a Espanya.

El diputat convergent no estarà sol a la banqueta dels acusats, l'acompanyarà qui va ser el seu segon a l'Ajuntament de Lloret, Josep Valls, i el mateix empresari rus, ambdós s'enfronten a dos anys i tres mesos de presó -i el regidor, a més, a 16 anys d'inhabilitació.