Ha hagut de passar una setmana perquè la mesa del Parlament rebi la dimissió de l'exalcalde de Lloret i diputat, Xavier Crespo (CiU), després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi decidit obrir-li judici oral del 3 al 14 de juny pel cas Clotilde, que el vincula a la màfia russa. Tal com avançava ahir Diari de Girona, el seu escó serà ocupat per la regidora d'Esports i Ocupació de Girona, tinent d'alcalde i número 2 a les properes municipals, Isabel Muradàs. Aquesta incorporació suposa que Unió comptarà amb un diputat més al Parlament en detriment de Convergència.

Muradàs ocupava el número 12 de la llista de CiU per la circumscripció de Girona a les darreres eleccions al Parlament de Catalunya i era la primera opció per cobrir la vacant que deixa Crespo, seguida per l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, o la regidora de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras.

El diputat dimitit va presentar dilluns l'escrit de renúncia a l'acta de diputat arran de l'obertura de judici oral per un presumpte delicte de suborn i prevaricació. És la segona vegada que ho fa però aquest cop no podrà fer marxa enrere. Cal recordar que el 2011 va presentar la seva renúncia en creure que seria nomenat secretari de Seguretat al Departament d'Interior, que aleshores estava en mans de Felip Puig, però en veure que el nomenament no s'esdevenia va recuperar la carta de renúncia a l'acta de diputat abans que la mesa es pronunciés. Dos anys després va esclatar el cas Clotilde.

Encara que Crespo no va ser nomenat secretari, Felip Puig el va acollir a la seva nova conselleria -Empresa i Ocupació- i va ser nomenat vicepresident de la comissió d'empresa i ocupació, i formava part de les comissions de peticions, d'igualtat de les persones, del Síndic de Greuges i de la infància. Crespo ja havia estat diputat la VIII i IX legislatures, entre els anys 2006 i 2012.

Ara, Muradàs adquirirà la plena condició de diputada un cop hagi lliurat al registre del Parlament la credencial expedida per la junta electoral, un document en què juri o prometi respectar la constitució espanyola i l'estatut, una declaració de béns i una altra d'activitats. La seva incorporació al Parlament suposa que, si CiU renova a l'Ajuntament de Girona en les properes municipals, l'alcalde -Carles Puigdemont- i la número 2 -Isabel Muradàs- tindran també cadira al Parlament.