Els indicis incriminatoris van centrar la sessió judicial d'ahir amb relació al crim de la jove sikh d'Olot. Un dels aspectes més determinants van ser les anàlisis d'ADN, les quals confirmen que a l'anus de la dona assassinada el 24 de gener de 2012 hi havia restes biològiques del seu cunyat i que li permeten inferir al fiscal del cas, Víctor Pillado, que el jurat popular es troba davant d'un crim d'honor perpetrat pels germans Sodhi Ajit i Gurjeet Singh -marit i cunyat de la jove-, també sikhs.

Els perits policials van explicar ahir que amb les restes trobades a l'anus de la jove només podien fer dues coses: o extreure un perfil genètic per dir a qui corresponia la mostra -en aquest cas era de Gurjeet Singh- o analitzar si es tractava de semen però sense poder precisar a qui pertanyia. Situats en aquesta tesitura van optar per fer una "extracció diferencial", que suposava separar les cèl·lules d'espermàtiques de les altres cèl·lules per tal de poder aconseguir una mostra d'ADN.

D'aquesta manera, els perits van poder concloure que el perfil genètic del cunyat de l'assassinada estava al seu anus. No es van atrevir a dir que era semen però tot ho fa pensar, tenint en compte que el resultat el van obtenir precisament separant les cèl·lules d'esperma d'aquesta mostra biològica que pertany a Gurjeet Singh.

El contacte entre ambdós havia d'haver succeït una estona abans del crim ja que, com bé va senyalar un dels perits, les mostres biològiques dins el recte es danyen molt ràpidament a causa de la càrrega bacteriana que hi habita i que "s'alimenta de l'ADN".

Els altres indicis

Els Mossos d'Esquadra que van declarar asseguren que el pis d'Olot on es va cometre el crim estava desordenat per simular un robatori. L'assassí o els assassins es van limitar a treure coses dels armaris i els calaixos però sense objectiu perquè la bossa de la dona seguia dins l'armari amb tots els seus diners i les targetes i les caixes fortes estaven al seu lloc sense obrir, malgrat que una contenia gairebé 9.000 euros i diverses joies d'or.

El pany de la porta estava intacte, no hi havia signes d'escalament a la finestra ni a la paret, el santuari sikh del domicili tampoc s'havia regirat, el lavabo estava en ordre i no hi havia cap finestra forçada a la vivenda. Ni una empremta ni un perfil genètic d'una altra persona. Res.

El que sí van localitzar els agents és una enganxina damunt el llit on es va degollar la jove que tenia impresa una petjada que coincidia amb les sabates del marit. A la roba dels germans Singh també hi havia sang, probablement perquè havien netejat la navalla després del crim segons les hipòtesis policials, i també hi havia sang en un calaix dels que es van regirar al domicili i en un got. A més, van trigar 90 segons a sortir de la feina i arribar a casa.

El fiscal, que reclama 25 anys de presó per als acusats, té clar que els indicis apunten als germans Singh. Les defenses, per contra, entenen que no hi ha cap prova que ho determini. Avui tocarà al jurat popular utilitzar el sentit comú per decidir si els indicis proven que els acusats van degollar la jove o va ser un "fantasma" -que com és sabut pot ser una figuració o una persona disfressada per espantar i no ser reconegut-.