Representants del professorat a Girona ahir van retre un homenatge a la memòria del professor Abel Martínez Oliva, just un mes després de la seva mort a mans d'un alumne de l'institut Joan Fuster de Barcelona. En un manifest conjunt, els sindicats van denunciar que les retallades en educació impedeixen als centres identificar i prevenir conductes de risc.

L'acte va consistir en una concentració davant la seu del Govern de la Generalitat i del Departament d'Ensenyament a Girona, que es va dur a terme a l'hora exacta en la qual es van produir els fets, ara fa un mes: les 9 i 20 minuts del matí. Darrere les pancartes, una amb el lema "#TotsSomAbel" i una altra amb fotografies de docents que exhibien cartells amb el mateix missatge, hi havia delegat sindicals d'Ustec·STEs, CCOO, Aspepc-SPS, CGT i UGT. Les concentracions es van repetir a tot Catalunya i s'ha convocat una mobilització per al dissabte 13 de juny.

El manifest dels docents destacava que Martínez "va morir fent un acte educatiu", que van qualificar de "generós, compromès, digne". Els sindicats van criticar la gestió d'Ensenyament d'aquest assumpte i van retreure tant al govern català com l'espanyol que no donin "resposta a la problemàtica social". I van assegurar que aquesta s'agreuja a causa de les retallades als Equips d'Atenció Pedagògica, psicopedagogs o en les unitats de Suport a l'Educació Especial, entre d'altres.