La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona i Salt va tornar a ocupar ahir a la tarda el bloc desallotjat fa un any i cinc mesos. L'autodenominada PAH-Girona-Salt va entrar cap a les set de la tarda al bloc que va mantenir ocupat durant uns nou mesos, que està situat al carrer Doctor Castany de salt i que és propietat de la Sareb, el banc dolent. Segons fonts presencials, entorn d'una vuitantena d'activistes van donar suport a l'acció, que es va desenvolupar de manera pacífica.

La plataforma de Girona-Salt va anunciar que els quinze habitatges que hi ha a l'edifici es destinaran a catorze famílies, moltes d'elles amb menors d'edat, mentre que el primer pis serà d'ús comunitari, per a ubicar-hi els serveis compartits i fer-hi les assemblees.

Segons va informar una de les portaveus de les famílies, Ana Pozo, entre les persones que s'han instal·lat a l'edifici hi ha una família amb nou fills i una altra de sis, i es tracta de gent que no havien viscut al bloc en l'anterior ocupació del bloc.

A través d'un comunicat, la PAH-Girona-Salt va justificar la nova ocupació per l'"emergència habitacional que existeix a Salt". Segons diuen,"la negativa a col·laborar per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Salt de CiU i els problemes cada cop més greus de moltes famílies, la majoria amb menors a càrrec, han estat la causa de que tornem a fer un pas endavant més gran".

El bloc de Salt, que es va convertir en un símbol de la reivindicació contra els desnonaments després de nou mesos d'ocupació, va ser dessallotjat pels Mossos d'Esquadra al desembre del 2013.

Executaven així una ordre judicial de desallotjament que planava sobre el bloc després que el jutjat aixequés la mesura cautelar que l'havia deixat en suspens arran d'una resolució del Tribunal Europeu dels Drets Humans, amb seu a Estrasburg. En total, dins l'edifici que la plataforma va ocupar el 22 de març d'aquell any hi havia nou persones, entre les quals una nena menor d'edat. A l'edifici del costat, ocupat posteriorment, hi havia tres persones més.