L'AECC-Catalunya contra el Càncer Girona i l'empresa de cosmètics Roche-Posay estan realitzant aquesta setmana un recorregut a les platges de la Costa Brava per a consciènciar sobre els riscos a l'exposició solar i la importància de l'aplicació de la crema solar protectora. La campanya va començar ahir a Sant Feliu de Guíxols (hi tornarà diumenge)i passarà per Roses (avui), Palafrugell (dijous), Palamós (divendres), Platja d'Aro (dissabte), Lloret de Mar (diumenge) i Blanes (dimecres 3 de juny).

D'altra banda, per dissabte 20 de juny al matí, l'AECC ha organitzat una masterclass d'spinning a la Plaça Independència de Girona. La monitora utilitzarà mangueres per a mullar a les persones que participin per combatre les altes temperatures i es sortejaran regals com ulleres de sol, buffs, nits d'hotel o samarretes. La inscripció costa deu euros.

Segons les dades del registre del càncer de Girona del 2009 amb projecció d'incidència 2013-2014, la incidència en homes del melanoma cutani va ser de 40 casos, amb una edat mitjana de 58,9 anys. El total de dones va ser de 44, amb una edat mitjana de 57,3 anys. La mortalitat en homes per melanoma cutani va sumar un total de 3 casos, mentre que en dones va arribar a 6 casos.Pel que fa al càncer de pell no melanoma en homes va sumar 519 casos, amb una edat mitjana de 71,6 anys. En les dones, el càncer de pell no melanoma van sumar 415, amb una edat mitjana de 69,9 anys.