La Coordinadora d'ONG de Girona i comarques ha posat en marxa una nova edició de la campanya per l'Objecció Fiscal a la despesa militar, que consisteix en "aprofitar la declaració de la IRPF" -expliquen- per desviar una part dels diners a "causes més justes i solidàries". Aquesta campanya coincideix, cada any, amb la de la declaració de la renda.

La coordinadora i les entitats que representa defensen aquest "acte de desobediència civil per negar la col·laboració amb l'Estat en la preparació de guerres i en el mantenimen de l'estructura militar".

Per tal de fonamentar la seva campanya, la Coordinadora d'ONG de Girona i comarques denuncia que els pressupostos de l'Estat per a 2015 destinen un total de 23.374 milions d'euros per a finalitats estrictament militars -un càlcul que concreten en 64 milions diaris o, també, en 503 euros per càpita-.

Al seu web, el col·lectiu explica els passos que cal seguir per tal de dur a terme l'objecció fiscal, a l'hora de presentar la declaració de la renda.