La Diputació de Girona destina 907.112,63 euros per a promoure l'activitat esportiva a la demarcació. Aquesta subvenció aprovada per la Junta de Govern provincial es repartirà entre ajuntaments, consells comarcals, entitats esportives sense ànim de lucre i alta competició.

La finalitat d'aquesta partida de diners seran activitats periòdiques que organitzin les diferents àrees d'esports, com poden ser cursos de natació, de tennis, de pàdel o iniciatives per promoure la pràctica del patinatge artístic, entre d'altres, així com a programes per al foment de l'esport als municipis.

El gruix de la subvenció de la Diputació, amb 289.844,40 euros, és per als ajuntaments de les comarques de Girona. Un total de 270.000 euros són per a l'alta competició, 195.468,23 per a entitats esportives i els 151.800 restants per als consells comarcals.

Estalvi energètic

D'altra banda, l'últim ple de la Diputació -que es va celebrar dimarts a la tarda- també va aprovar un pla de serveis als ens locals gironins, que té com a objectiu fomentar la seva eficiència, estalvi energètic i, alhora, promoure la biomassa forestal i altres energies renovables. Aquest pla de serveis s'emmarca en el programa BEenerG! -Bundling sustainable energy investments for Girona's municipalities-, que ha rebut finançament del Programa Horitzó 2020 de la Unió Europea d'investigació i innovació.