L'Artteràpia és una disciplina que permet a pacients psíquics expressar-se a través d'una obra artística. L'acció creadora li obre un canal de comunicació del seu jo intern. La intenció és que el pacient en conflicte psíquic aconsegueixi comunicar problemes que no sap o no pot verbalitzar. És un procés sanitari que explora les personalitats. En infants ajuda a curar trastorns de conducta i de relacions socials i familiars, pors nocturnes i hiperactivitat. En els adults contribueix a curar l'ansietat, l'estrès i ajuda a prendre decisions.

Les cinquenes Jornades d'Artteràpia d'Olot van ser presentades ahir per Alícia Expósito i Clara Aulina (Altrart). Aulina va exposar: "Tindran lloc el divendres 5 i el dissabte 6 de juny, matí i tarda i ja hi ha 80 persones apuntades". Va explicar: " La inscripció és gratuïta, perquè la idea és facilitar l'experiència". Per exemple, el divendres al matí tindrà lloc la presentació d'un cas tractat amb artteràpia per Alícia Expósito.

Expósito va argumentar: "Pensem ajudar les persones a descobrir i respectar les seves capacitats".

De la programació de divendres, Expósito va destacar l'entrevista col·loqui amb Ricard Planiol (director tècnic i artístic del Club de Patinatge Artístic d'Olot). Expósito va explicar: "Vàrem buscar un artista que pogués parlar del seu fet artistic, aquí a Olot - va afegir-: Ens vàrem decantar per en Ricard Planiol". Segons ella, "la idea és veure com alimenta la part artística en el seu viure quotidià". Planiol és un dels responsables de les coreogràfies dels grups de patinatge d'Olot que han obtingut campionats del món.

Dissabte hi haurà conferències a càrrec de Miquel Izuel (artterapeuta i psicoanalista) i la presentació d'un treball realitzat a l'escola Joan Maragall de Santa Pau.

Les jornades es clouran amb un acte presidit per Irene Rigau (consellera d'Educació de la Generalitat).