L'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), juntament amb l'Associació d'Hostaleria de Girona, organitza un curs contra el malbaratament alimentari als negocis de restauració, càterings i menjadors comunitaris. La iniciativa s'emmarca dins una campanya denominada «El valor dels aliments», que es realitza conjuntament amb Fundació ENT i l'associació Espai Ambiental.

El curs constarà de quatre sessions teòrico-pràctiques de 90 minuts que es duran a terme els dies 8, 15, 22 i 29 de juny al Centre Cívic del Barri vell-Mercadal, de Girona. La primera sessió analitzarà les causes i la problemàtica del malbaratament alimentair, que anirà a càrrec d'un tècnic de l'oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona, Paco Muñoz. La segona defensarà la introducció del consum alimentari de proximitat a l'hostaleria, a càrrec d'Engràcia Valls i Felipe Celis. El tercer dia s'exposaran casos pràctics per reduir el malbarament a cada negoci, amb Ester Mata i Martí Garcia. I, finalment, el curs es tancarà amb una sessió dedicada al consum responsable de peix i a l'aprofitament del producte, amb Anna Bozzarano.