La dinovena edició de la Setmana del Cor que organitza l'associació gironina de prevenció i ajuda a les malalties del cor, Gicor, se celebrarà del 9 al 14 de juny i, com a principal novetat, incorporarà l'oferta de menús cardiosaludables en restaurants de la ciutat. Aquests menús, que es podran trobar del 5 al 15 de juny, compten amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona.

En aquesta ocasió, la Setmana del Cor se centrarà en la prevenció de les malalties cardiovasculars, ja que, segons va explicar el president de Gicor, Tomàs Juan Fajardo, és la primera causa de mort al món.

El programa d'activitats començarà el dimarts, 9 de juny amb la taula rodona «Quin és el paper de les associacions de pacients en el sistema sanitari d'avui?» a l'auditori Josep Irla a la seu de la Generalitat i continuarà l'endemà, dimecres 10, amb una conferència a la seu de Gicor (a l'Hotel d'Entitats, al carrer de la Rutlla). Anirà a càrrec del pintor i soci de Gicor Quim Corominas, i hi explicarà la visió artística després d'una malaltia de cor.

Dijous 11, divendres 12 i al matí del dissabte 13, estudiants de les facultats de Medicina i d'Infermeria de la Universitat de Girona faran tasques de prevenció a la plaça Miquel Santalí, calculant el risc coronari dels gironins i fent demostracions amb maniquí del procés de ressuscitació cardíaca i d'ús de desfibril·lador.

La Setmana del Cor es tancarà diumenge, 14 amb una masterclass de marxa nòrdica al Parc de les ?Ribes del Ter i una marxa saludable per les Hortes de Santa Eugènia.