Amb cinc mesos de retard, finalment es reprendran les obres del desdoblament de la N-II entre Medinyà i Orriols. De fet, això ja pot succeir els propers dies, perquè el Ministeri de Foment ha formalitzat el contracte perquè l'empresa adjudicatària faci la construcció del doble carril d'aquest tram. Tot i això, la confirmació s'ha produït prop de mig any després que la ministra de Foment, Ana Pastor, anunciés que al gener es reprendria el desdoblament Medinyà-Orriols de la N-II. Pastor ho va comunicar el passat 22 de desembre durant la inauguració del doble carril Caldes de Malavella-Sils, i la realitat és que, el 29 de desembre, el Govern espanyol ja va acordar l'adjudicació del tram entre Medinyà i Orriols a la UTE formada per M.J. Grúas i Vías Construcciones. Malgrat tot, no ha estat fins aquesta setmana que l'Estat ha decidit formalitzar el contracte, que es va publicar ahir al BOE.

D'aquesta manera, a partir d'ara l'empresa adjudicatària ja pot començar les obres. Tot i això, no serà des de zero, perquè en aquest tram es va actuar per primer cop fa sis anys. Va ser el març del 2009, quan es va adjudicar el desdoblament de Medinyà a Orriols, de poc més de tres quilòmetres de longitud, amb un pressupost de 16,78 milions d'euros. D'aquesta manera, el febrer del 2010 es van acabar els treballs de desforestació i ja van començar específicament les obres de construcció del doble carril, amb la previsió d'estar finalitzades en 20 mesos. Malgrat tot, el juliol del 2010, el llavors ministre de Foment, José Blanco, va comunicar una retallada de l'Estat en inversió d'infraestructures que va obligar a aturar aquestes obres. No va ser fins al febrer del 2013 que l'actual ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar la intenció del Govern espanyol de reprendre el desdoblament de la N-II Medinyà-Orriols. Els treballs van sortir a licitació el desembre del 2013.

Així, sis anys després de la primera actuació, les màquines es tornaran a posar sobre el terreny els propers dies. Tot i que la formalització del contracte no s'ha produït fins ara, el passat 29 de desembre el Govern espanyol ja va acordar l'adjudicació de la construcció del doble carril entre Medinyà i Orriols, amb un pressupost (amb impostos) d'11,85 milions d'euros, a la UTE formada per M.J. Grúas i Vías Construcciones, que es va considerar "l'oferta més avantatjosa". La raó és que el pressupost de licitació de Foment del desdoblament d'aquest tram de la N-II va ser de 16,86 milions d'euros (amb impostos). El termini d'execució de les obres de construcció d'aquest tram és de 32 mesos.