Joan Giraut (CiU) tornarà a ser alcalde de Castell-Platja d'Aro. La federació nacionalista, que ha estat la candidatura més votada amb sis regidors, ha pactat amb el PSC, que n'ha obtingut quatre. Les dues formacions van donar a conèixer ahir al vespre, a través d'un comunicat conjunt, que coincideixen en gran part dels seus punts programàtics i que han pres aquesta decisió amb l'objectiu de crear "un govern fort". El cap de llista del PSC, Maurici Jiménez, serà el primer tinent d'alcalde i els socialistes també formaran part de quatre àrees importants com Promoció Econòmica o Benestar Social.

L'acord de govern es va formalitzar ahir després de diverses converses. Els dos partits sumen 10 regidors i podran governar sense impediments. Les dues forces subratllen que han decidit fer aquest pas davant la pluralitat del consistori i per aconseguir un "govern fort" que es regeixi sota els principis de "corresponsabilitat, estabilitat, ambició programàtica, millora de la gestió, transparència i proximitat a la ciutadania".

Pel que fa a les posicions dels dos partits davant del procés sobiranista, les dues forces s'han compromès a prioritzar l'estabilitat del municipi, tot i que no renunciaran a la defensa de les pròpies posicions en tot allò que sobrepassi l'àmbit municipal.