La fira Tocs de Vi de l'Empordà, organitzada per la DO Empordà i celebrada aquest cap de setmana a la plaça Independència de Girona, ha aconseguit consolidar-se com a esdeveniment enograstronòmic. En la tercera edició de la mostra, la fira ha acollit 10.000 persones, una xifra similar a la de l'any passat. Des de l'organització reconeixen que la final de la Copa del Rei i les possibilitats de Girona de pujar a Primera Divisió els han restat visitants, però en fan una valoració "molt positiva i correcta".

Gairebé la meitat dels visitants - un 45%- han estat de la ciutat de Girona, un 30% de les comarques gironines, un 15% turistes que es trobaven a la ciutat i el 10% procedents de Barcelona. Des de l'organització destaquen l'elevat nivell de fidelització dels assistents, en detectar un 40% de repetidors.

Els assistents van tenir l'oportunitat de maridar els vins de la DO Empordà amb les tapes elaborades pels restaurants i bars de la zona de la plaça Independència. Enguany, per primer any, la fira Tocs de Vi va incorporar tasts guiats gratuïts de vins empordanesos a càrrec de la sommellier Laura Masramon, activitat que va ser rebuda amb gran acceptació. Al llarg de tres dies, els cellers de la DO Empordà van oferir una completa selecció de vins blancs, rosats, negres i dolços, i van presentar vins de la nova anyada.