El primer secretari del PSC de les comarques gironines. Juli Fernández, veu bé estendre el model del pacte de Castell-Platja d'Aro a diversos municipis on un pacte sociovergent resoldria el govern per a 4 anys. Segons Fernández, Palafrugell -amb el PSC com a força més votada- Figueres, Llançà o Calonge són alguns dels llocs on es podria repetir aquest acord. Segons el líder socialista pera arribar a pactes caldrien tres punts bàsics.

Aquests punts es compleixen en el cas del pacte de Platja d'Aro. La federació nacionalista, la candidatura més votada al municipi, que ha aconseguit sis regidors, ha pactat amb el PSC, que les passades eleccions va obtenir quatre regidors. Les dues formacions van donar a conèixer diumenge, a través d'un comunicat conjunt, que coincideixen en gran part dels seus punts programàtics i que han pres aquesta decisió amb l'objectiu de crear "un govern fort". El cap de llista del PSC, Maurici Jiménez, serà el primer tinent d'alcalde i els socialistes també formaran part de quatre àrees importants com Promoció Econòmica o Benestar Social. L'acord de govern es va formalitzar aquest diumenge després de diverses converses. Els dos partits sumen 10 regidors i podran governar sense impediments.

Tots aquests factors són els que porten al primer secretari del PSC a les comarques gironines, Juli Fernández, a defensar els tres punts en què basaria els seus acords de govern. Segons Fernández cal "respectar la força més votada, intentar signar pactes que aportin estabilitat més enllà del 27 de setembre i de les eleccions al Parlament i que a més, des del govern es puguin aplicar les nostres polítiques socials i de reactivació econòmica".

Fernández veu que aquest acord es podria repetir a Palafrugell a la inversa. En aquest cas és una negociació que l'afecta directament a ell que tornaria a revalidar l'alcaldia. Per això, el primer secretari del PSC avala aquests arguments a més motius: "el vot en les darreres eleccions no va ser un càstig ni al PSC ni a CiU. Tots dos hem augmentat en vots i el PSC té més regidors", al·lega l'alcalde en funcions. Adverteix a més que "ERC s'ha vist beneficiada de la desaparició d'altres formacions, però en qualsevol cas el vot no ha anat a fer fora un govern ni CiU ni el PSC han patit el vot de desgast del govern local".

El líder dels socialistes pensa que aquest pacte es pot repetir també a Llançà, Calonge o Figueres entre altres llocs on la governabilitat quedaria més garantida amb el suport de socialistes i convergents. "La gent fa anys que ens està advertint que solucionem els problemes de les persones, que ens posem a treballar conjuntament pel bé de tothom i aquesta és la millor fórmula", va remarcar.