Des d'avui i fins divendres se celebra a Girona el segon Simposi Mediterrani de Promoció de la Salut, que organitza la Càtedra de Promoció de la Salut de la Universitat de Girona amb el suport de Dipsalut. L'esdeveniment tindrà lloc al Parc Científic i Tecnològic de la UdG i aplegarà més d'un centenar de participants provinents de països de la Mediterrània, nord d'Europa, Llatinoamèrica i els Estats Units. Se centrarà en identificar i posar en valor els actius i les capacitats de promoció de la salut en els països mediterranis.

En el simposi, que s'adreça a professionals de la salut, l'educació, la psicologia i a altres professionals relacionats amb l'àmbit de la promoció de la salut, s'exposaran una cinquantena de comunicacions a l'entorn d'experiències relacionades amb la promoció de la salut en diferents entorns, i s'establiran sinergies per iniciar i potenciar el treball col·laboratiu per enfortir la promoció de la salut als països del Mediterrani. La trobada suposarà una oportunitat per a la identificació de xarxes i per promoure noves iniciatives de treball, segons destaca la UdG.

Els factors o recursos que permeten potenciar la capacitat de les persones, comunitats i poblacions per mantenir la salut i el benestar s'anomenen actius per a la salut. Partint dels trets que identifiquen els pobles mediterranis, es planteja la oportunitat de treballar en xarxa per transformar els recursos en capacitats i d'aquesta manera respondre als reptes en salut.

Aquesta trobada ha rebut, recentment, el Reconeixement d'Interès Sanitari de la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut del Departament.