El recapte de la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona, que se celebrarà dijous i divendres, ha sumat 133 punts de recollida de productes en supermercats i establiments comercials distribuïts en una trentena de municipis. L'estiu passat, hi van participar 69 botigues de 16 poblacions.

A diferència de les edicions anteriors, el Banc dels Aliments ha avançat un mes l'organització del recapte que realitza a l'estiu des de fa quatre anys. La raó és el retard en l'arribada dels aliments que dóna la Unió Europea i que no es preveu que arribin fins ben entrat el juliol. Un altre canvi significatiu és que, aquesta vegada, l'activitat s'ha dut més enllà dels municipis de la Costa Brava, la zona en la qual es va centrar aquest segon recapte anual; el principal es duu a terme al novembre.

Ahir, el Banc dels Aliments de les Comarques de Girona va fer una crida a participar en la recollida d'aliments, els propers 5 i 6 de juny. L'objectiu d'aquest recapte és recollir menjar per repartir entre les persones necessitades durant l'estiu, ja que els magatzems del banc dels aliments s'han quedat buits. Els productes que es demana principalment són oli, llet, conserves, farina, sucre i cacau en pols.