La Universitat de Girona farà balanç dels trenta anys de l'aprovació de la Llei d'Espais Naturals de Catalunya amb una jornada que se celebrarà aquest divendres, tot coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

Quan es compleixen tres dècades de l'aprovació d'aquesta llei, el 13 de juny de 1985, diverses institucions acadèmiques volen aprofitar per fer una valoració del que ha representat per a la protecció dels espais naturals i, sobretot, per reflexionar sobre la seva utilitat a l'hora d'afrontar els reptes actuals.

A Girona, l'organització va a càrrec de la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG, que ha programat una jornada a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres. La directora de la Càtedra, Mita Castañer, i el director de l'Institut de Medi Ambient, Josep Vila, inauguraran la jornada a les 9 del matí. Tot seguit, el professor Xavier Carceller exposarà la Llei d'espais naturals i, al llarg de la resta del dia, s'organitzaran tres taules rodones centrades en els aiguamolls de l'Empordà, el paper de les entitats conservacionistes i de les institucions acadèmiques i científiques.