L'alcalde en funcions d'Olot (Garrotxa), Josep Maria Corominas (CiU) ha enviat un "missatge de tranquil·litat" a la població després del cas de diftèria detectat en un nen de 6 anys escolaritzat en aquesta localitat i que no havia estat vacunat.

Corominas ha assenyalat que s'estan seguint les recomanacions de l'Agència de Salut Pública i ha insistit també en el fet que la diftèria no és una malaltia de fàcil contagi i que la gran majoria de les persones que han estat en contacte amb el nen estan vacunades.

Corominas ha declarat també que en aquests moments el que més el preocupa és l'estat de salut "molt greu" del nen de 6 anys que està ingressat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

L'alcalde ha confirmat que professionals de l'Agència de Salut Pública s'han desplaçat a la localitat per intentar establir com s'ha produït el contagi.

Des del departament de Salut de la Generalitat s'ha recordat que se segueix treballant per localitzar i tractar més d'un centenar de persones que han estat en estret contacte amb el menor en els dies previs a la manifestació de la malaltia.

Feia 32 anys que no es donava un cas de diftèria a Catalunya i 28 a Espanya, gràcies a les campanyes de vacunació que han eradicat aquesta malaltia.