El nen de 6 anys al qual aquesta setmana se li va diagnosticar diftèria continua "estable dins de la gravetat" en l'UCI de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, ha informat avui a Efe una portaveu del centre sanitari.

El nen resideix en un poble pròxim a Olot (Garrotxa), per la qual cosa personal de l'Agència de Salut Pública de Catalunya s'ha desplaçat a la zona per prendre mostres i revacunar a més de 150 persones -entre elles la seva germana, els seus pares i els seus avis- que han tingut contacte amb el nen, que no havia estat vacunat contra la malaltia.

Els metges de l'Hospital Vall d'Hebron estan subministrant antitoxines procedents de Rússia per atendre al nen malalt de diftèria.

Davant l'alarma creada a Olot, l'alcalde en funcions de la ciutat, Josep Maria Corominas, ha enviat un "missatge de tranquil·litat" a la població, ha explicat que estan seguint les recomanacions l'Agència de Salut Pública i ha insistit que la diftèria no és una malaltia de fàcil contagi i que el risc és "mínim" si s'està vacunat.