Una campanya de control del transport escolar duta a terme pels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona ha permès imputat penalment un conductor d'un autobús escolar a Vidreres perquè conduïa amb el carnet caducat i a més, ja havia perdut tots els punts. A més, els agents han instruït 18 denúncies administratives.

La campanya de control del transport escolar i de menors es va realitzar a diversos punts de les comarques gironines del 18 al 24 de maig. Tenia per objectiu fomentar i controlar la seguretat dels menors d'edat que es desplacen a l'escola en autocar. En total, els Mossos de Trànsit van fer 28 controls repartits en diferents escoles de les comarques gironines i es van controlar un total de 47 vehicles.

Cal destacar que van imputar un conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat vial a Vidreres per realitzar el transport amb el permís de conduir sense vigència, ja que havia perdut tots els punts.

Es dóna la circumstància que a aquest conductor ja l'havien enxampat pel mateix motiu en dues ocasions anteriors. I a més, aquest xofer anava amb el carnet sense vigència des de fa tres anys.

Els agents dels Mossos d'Es??quadra de Trànsit durant els dies que va durar la campanya de control van incoar un total de 18 denúncies administratives; 13 per realitzar un transport escolar sense autorització específica, quatre per manca d'assegurança de cobertura de responsabilitat civil i 1 per manca de disc tacògraf.

Aquests controls es tornaran a fer periòdicament per tal de garantir la seguretat dels infants i dels conductors de vehicles que fan el transport escolar. Se'n solen realitzar a principis de curs, a mitjans i a finals.