Per segon any consecutiu, els Mossos d'Esquadra i l'Oncolliga s'han aliat en la lluita contra el càncer. Dissabte celebraran una jornada solidària, que té com a objectiu recaptar fons per a l'entitat. La diada es fa al Club de Tennis Costa Brava de Mont-ras i hi ha programades activitats tot el dia. Des de les nou del matí fins a les sis de la tarda es pot gaudir, per exemple, d'una marxa popular, que costa només 3 euros. El programa també inclou una exhibició de diferents unitats especials dels Mossos en què hi haurà per exemple la presència de la unitat canina i de l'helicòpter del cos policial; també hi haurà tallers infantils, un concert i monòlegs, entre altres.

Una de les activitats principals és l'arrossada, que com explica el cap de la Comissaria de la Bisbal d'Empordà, inspector David Puertas, l'any passat es va quedar petita per la gran afluència de gent. Puertas detaca que en aquesta jornada de dissabte hi ha molta gent treballant al darrere i que va néixer des de la seva comissaria.

Amb tot hi participen i col·laboren agents de la Bisbal i d'altres indrets; ciutadans i també hi ha col·laboradors i patrocinadors. Gràcies a ells s'ha pogut tirar endavant per segon cop la iniciativa. La idea de crear una jornada solidària va sorgir a Pals, explica la presidenta de l'Oncolliga de Girona, Lluïsa Ferrer. Un dia que feien un dinar de l'entitat en aquesta localitat va sortir la idea durant la conversa amb un mosso.

L'any passat van passar per la jornada unes 2.000 persones i segons l'inspector David Puertas l'objectiu és apropar moltes de les activitats a la mainada i perquè coneguin el treball que fan els Mossos d'Esquadra. Per la presidenta de l'Oncolliga a Girona, el valor afegit de l'activitat és que amb aquesta activitat s'apropa els Mossos més a la societat i fa que se'ls vegi més propers. I a banda, es guanyen fons per a l'entitat.

Durant la jornada es faran diversos sortejos de productes que han aportat empreses de forma desinteressada i durant les últimes setmanes també s'han venut samarretes per obtenir fons per a l'entitat Oncolliga.

Per la seva banda, el cap de la Regió Policial de Girona, comissari Josep Milan ahir va destacar també el paper solidari de la jornada i de les ganes que ha posat l'ABP de la Bisbal amb l'impuls de l'activitat l'any passat.

Enguany hi ha com a novetat també que el pilot de motos de l'escuderia Suzuki de MotoGP, Maverick Viñales apadrinarà la jornada. Avui es farà una presentació.