Nou ensurt a les comarques de Girona. Quan no havien passat ni 24 hores del primer gran incendi forestal de l'any a Caldes de Malavella, on van cremar 15 hectàrees, un foc de vegetació va provocar de nou un sobresalt a molts veïns de la província, que van observar com al voltant de les quatre s'albirava una gran columna de fum a la plana del Gironès.

Es tractava d'un incendi que s'havia declarat a Sant Andreu Salou, en un camp a tocar de la granja de Can Gelats. En total van cremar unes 20 hectàrees de vegetació, entre camps d'ordi i zona boscosa. Segons els Agents Rurals es tractava de quatre hectàrees de massa forestal que van acabar cremades i 15,5 més, de zona agrícola. També va quedar afectada per les flames una menjadora que hi ha a l'exterior de la granja de Can Gelats.

En l'incendi que es va declarar cap a les quatre de la tarda, es van activar ràpidament els serveis d'extinció d'incendis. Per una banda, hi van treballar tres mitjans aeris i vuit de terrestres dels Bombers, voluntaris de les ADF més properes i també, pagesos van ajudar amb cisternes a evitar que el foc anés a més. També es va tallar durant prop d'una hora per part dels Mossos d'Esquadra, la carretera que uneix Sant Andreu Salou amb Caldes de Malavella, la GI-674 i també un camí rural que enllaça Campllong amb Sant Andreu.

Malgrat l'espectacularitat del fum i que semblava que el foc podia afectar més massa forestal, finalment, es va poder estabilitzar ràpidament l'incendi. I és que moltes de les dotacions dels Bombers que van intervenir es trobaven acabant de remullar la zona de Caldes de Malavella on ahir van cremar 15 hectàrees i per tant, hi van poder arribar de seguida. L'incendi es va donar per estabilitzat cap a tres quarts de sis de la tarda.

L'incendi a la granja de Can Gelats va crear una forta expectació entre els veïns de Sant Andreu i altres gironins que des de diversos punts van poder albirar el foc.

Pel que a l'origen de les flames, els Agents Rurals van informar que va ser un tractor que estava tallant ordi un camp del costat hauria encès les primeres flames en sortir-ne unes guspires ja que es trobava en una zona de pedres i això va provocar-ho. Les comarques de Girona es troben en aquests moments en perill moderat i alt de risc d'incendi a causa de la situació meteorològica.