Elisabet Canalias (Olot,1979- també coneguda com l'olotina del Philae) ahir va ser reconeguda com la garrotxina del 2014. Ahir al restaurant La Deu i davant de més de 400 comensals, Canalias va afirmar que li feia molta il·lusió el premi i que considerava que només fa la seva feina. Doctorada en ciència i tecnologia aeroespacial, treballa a l'Agència Aerospacial Francesa i ha estat part activa en el projecte Rosetta. Es tracta de la sonda espacial Philae no tripulada destinada a explorar el cometa 67P/Txuriúmov-Herassimenko.

Durant la nit, també van reconèixer els finalistes, Marià Clavell i Xevi Verdaguer. Clavell (Olot,1990) és llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport. Ha estat finalista per la seva activitat com a jugadar d'elit d'horseball. Verdaguer (Olot,1975) és fisioterapeuta especialitzat en alteracions craniomandibulars i craniocervicals. És especialista en els àmbits dels aminòacids, l'alimentació, la suplementació, la hipnosi i la macroimmunologia. És un reconegut emprenedor.

A més del guardó per a Canalias, la vetllada va ser l'escenari dels lliuraments: la trajectòria personal (Josep Murlà-periodista), la millor iniciativa promocional 2014 (parc d'en Garrell), millor iniciativa social (fundació Tommy Robredo) i millor inciativa empresarial (Wattia Innova, SL).

Josep Murla (trajectòria personal) és un periodista del setmanari la Comarca que aquest any es jubila. És conegut per haver cobert plens de tots els alcaldes de la democràcia a Olot, pels llibres d'història i pel seu coneixement dels costums d'Olot.

El parc d'en Garrell (Iniciativa Promocional) és el reconeixement a la voluntat de Josep Pujiula, el creador del Parc de les Cabanes d'Argelaguer. El mèrit és que ha aconseguit legalitzar-lo i convertir-lo en bé d'interès local.

La fundació Tommy Robredo (Iniciativa Social) ha organitzat durant anys un campionat internacional de tennis per a minusvàlids a Olot.

Wattia Innova, Sl (iniciativa empresarial) està dedicada a l'eficiència energètica. Ha fet famosa la seva seu per estar abastida al 100 per cent amb energies renovables.