Les possibilitats de distribuir menjar des del Banc dels Aliments de Girona han augmentat gràcies a les donacions recollides en el recapte fet aquest cap de setmana. A l'espera de tancar el recompte, ahir al vespre el vicepresident de la delegació gironina de la Fundació, Joan Jorba, confiava que s'assoliran els 150.000 quilos de productes que s'havien fixat.

El recapte d'ahir i divendres a la tarda es feia, originàriament, a la Costa Brava, però aquesta vegada s'ha ampliat a altres municipis de l'interior. Jorba va explicar que la resposta als municipis costaners ha estat similar a la dels estius anteriors, mentre que a Girona va ser inferior a la del Gran Recapte del novembre -el principal. Tot i que tenen dimensions diferents, el vicepresident va explicar que "pensàvem que seria bo que cada mig any hi hagués un recapte, encara que sigui amb una dimensió diferent". "Estem contents -va dir- perquè la gent col·labora amb el motiu del recapte, amb la gent que necessita".

Ahir, la gran majoria de compradors d'alguns dels establiments que, finalment, es van adherir a la campanya sabien què els proposaven els voluntaris de l'entitat. A l'entrada del comerç, molta gent agafava la bossa blanca del recapte i ja comprava pensant què hi posaria per, després de pagar, afegir-la a la pila de donacions.

Augment de participació

Divendres a la tarda i al llarg de tot ahir, més de 140 supermercats d'una quarantena de poblacions de Girona tenien punts de recollida d'aliments. Tot i que la decisió final és del donant, el Banc dels Aliments demanava, preferentment, oli, llet, conserves, farina, sucre i cacau en pols.

En les edicions anteriors, la campanya solidària d'aquest cap de setmana es feia al juliol, però el Banc dels Aliments l'ha avançat perquè té les prestatgeries buides i l'aportació de la Unió Europea arribarà més tard del que és habitual: al juliol, en comptes del març i abril.